Tarihçe

Türk toplumunda hasta bakımında kadının yeri çok eskidir. Ancak ebe hemşire gibi yardımcı sağlık personeli yetiştirme tarihi yenidir. İlk ebelik okulu 1869 yılında,  sağlık memurluğu okulu 1912 yılında, hemşirelik okulu 1920 yılında açılmıştır.

1961 yılından itibaren sağlık memuru, hemşire ve ebe  gibi yardımcı sağlık personeli yetiştiren okullar "Sağlık Koleji" adı ile eğitim yapmaya başladı. 1976 yılında "Sağlık Meslek Lisesi" adını aldı. Bu okullar ortaokula dayalı 4 yıllık eğitim veren meslek liseleridir.
    1986-1987 yılında Sağlık Bakanlığına bağlı 75 sağlık meslek lisesi varken 1988 yılından itibaren sayıları hızla artarak ülke geneline yayılmıştır. Önceleri sadece ebe, hemşire sağlık memuru yetiştiren okullar bu bölümlere ilaveten laboratuvar teknisyenliği, röntgen teknisyenliği, anestezi teknisyenliği, diş-protez teknisyenliği, acil tıp teknisyenliği ve tıbbi sekreterlik bölümleri açılmıştır.
    Okulumuz 1989 yılında Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak Fatsa Mehmet Akif ERSOY İlköğretim okulunun binasında geçici olarak eğitim ve öğretime başlamış, daha sonra öğrenci sayısının artmasına bağlı olarak İlçe içinde Atatürk ilköğretim okulu ve Fatsa Lisesi ek binasında faaliyetlerini devam ettirmiştir. Sağlık Bakanlığı'nın 2002 yılında Çullu mevkiinde okulumuza ait olarak yaptırmış olduğu binaya taşınmıştır. 2006 yılında  ilçemizde açılan Anadolu Öğretmen Lisesi bu binaya taşınmış okulumuz da yine Fatsa Lisesinin ek binasına geri dönmüş, bu binanın Rehberlik Araştırma Merkezine tahsis edilmesi nedeniyle de 2009/2010 Öğretim yılının 2. yarısında Fatsa Lisesi'sin eski binasına valilik oluru ile taşınmıştır.

Halen aynı binada Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla 36 öğretmen ve 480 öğrencisiyle eğitim öğretİme devam etmektedir.

22-10-2019

Yayın: 03.12.2012 - Güncelleme: 01.03.2023 15:22 - Görüntülenme: 2837